Currently browsing category

Citrix

Storefront – loopback and SSL

After installing a certificate, activate the connection and change base url … It’s a catastrophe! Nothing is currently working on the Storefront, it fails with an error message: “Unable to process request” The first reaction is often disable the loopback communication, which ultimately is not optimum: in the case of …

VDA 7.7 Update > Port between 0 and 65535

We encountered a surprising error message while upgrading VDA from XenApp 7.6 to XenApp 7.7 : “The port number must be between 0 and 65535”   After reading installation log file, we found that the port is guessed with AgentConfig.exe, So we run it manually It seems that the AgentConfig …

VUEM Effect

We decided to give to try to VUEM onto one of ours envs to estimate the applicable users optimization. What do VUEM Memory optimization do ? To keep it simple, after an defined process idle time, VUEM ask to the OS to unload used memory onto swap space. We monitor …

After a reboot XenApp servers stay near full load, 9937 for us for 2 hours and more, and we need to restart IMA to reduce the load… The trouble didn’t come from XenApp, but from the ESXi NTP configuration. Oops !

Modify Citrix Policy With Powershell

I had to recreate an 4 day scheduled reboot plan on an XA65 farm, so i look for a way to recreate all these policies with powershell. When we load Citrix snapins, we automatically create 3 PSDrive, using CitrixGroupPolicy provider, these drives are accessible with a set-location. Under the “Computer” …

Unable to browse Worker Groups

Within the AppCenter Console, we weren’t able to browse worker group… In fact the “Citrix XenApp Commands Remoting” wasn’t started and was failing to start. Why ? because the server have no internet access, and so, it couldn’t download Microsoft CRL. In the repertory %programfiles%\Citrix\XenApp Commands juste create a file …

LoadEvaluator 10000 but no system load

This morning, the sysadmins call us, as they have Citrix servers with fulkl loads with no user logged in and no maintenance LoadEvaluator set on them… A frist check on one server show us trouble with perfmon counters.   No counter ? lets try to add one! Finally we have …